Bloggingul - cum să-ţi da seama cât de prost erai odată...

duminică, 26 septembrie 2010

Michelle sau Rebelle



Pe masa de disecţie:
Traian Băsescu a declarat că renunţă la serviciile poliţieneşti de escortă. Emil Boc a declarat şi el acelaşi lucru, având chiar o deplasare în această dimineaţă lipsită de aportul poliţiei.


Pro: Dacă-mi spuneai mie "Ieşi afară, javră ordinară", tinere şerif, nu te puteai aştepta la ceva bun din partea mea.

Contra: Preşedintele României este o instituţie. O astfel de declaraţie, dintr-o astfel de poziţie, reprezintă o încălcare gravă a legii. Astfel, articolul 100, alineatul unu din Constituţia României prevede că: "În exercitarea atribuţiilor sale, Preşedintele României emite decrete care se publică în Monitorul Oficial al României. Nepublicarea atrage inexistenţa decretului", de unde concluzionăm singuri că Traian Băsescu nu se poate deplasa într-o coloană oficială (n-am găsit textul de lege care reglementează obligativitatea Preşedintelui de a se deplasa însoţit de o coloană oficială. Dacă găseşte careva, puneţi linkul la comentariu, vă rog.), dacă emite un astfel de decret. Coloana oficială, cum este ea definită la articolul 6, alineatul 11 de Codul Rutier, înseamnă  "unul sau mai multe vehicule care circulã pe drumul public si sunt însotite de unul sau mai multe autovehicule ale politiei rutiere, care au în functiune semnale speciale de avertizare sonore si luminoase de culoare rosie", deci nu poţi avea coloană oficială fără poliţie, cum nu poţi avea o deplasare ce celei mai înalte oficialităţi fără o coloană.

Pro: Declaraţia lui Traian Băsescu nu este un decret, după cum se vede mai sus. Nefiind un decret, este o simplă declaraţie, care nu poate avea urmări juridice. Pentru asta, ar trebui ca persoana (sau instituţia) ale cărei drepturi au fost lezate să ceară socoteală în faţa unui Tribunal. Personal, nu cred că o astfel de declaraţie  ar putea leza drepturile cuiva. Eventual să jignească. Dar nu mai tare decât: "ieşi afară, javră ordinară!".

Contra: Gestul lui Traian Băsescu îl pot interpreta ca fiind un atentat la siguranţa şi viaţa tuturor persoanelor care-l însoţesc în deplasările sale de serviciu.

Pro: Manifestarea poliţiştilor încalcă legea, pentru că Statutul Poliţistului spune clar la articolul 2, alineatul 2 că "Autoritatea funcţiei nu poate fi exercitată în interes personal." Autoritatea funcţiei este conferită printre altele de: armă, uniformă, caschetă, etc... Deci folosirea uniformei într-un marş de protest (care este o activitate pur personală) este o încălcare a legii. O încălcare a legii nu scuză o altă încălcare, dar nu poţi să-mi dai palme, că-ţi dau şuturi!

Contra: Preşedintele României are datoria morală de a mediatiza tot ce se întâmplă în ograda sa ÎN MOD PAŞNIC. Obrăznicia nu trebuie tolerată, pentru că este un act de violenţă, iar violenţa nu trebuie să guverneze orice căcăţel din Fabrica noastră.

Pro: Deşi este o atitudine personală, este una de care fiecare dintre noi ar trebui să fie mândru. Respect pentru Traian Băsescu, c-a spus şerifului: "dăte-n pula mea, cu cascheta ta cu tot".


Scenarii posibile:
Articolul 83 din Constituţia României spune la alineatul trei că: "Mandatul Preşedintelui României poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă". O bătaie între şerifi şi pulangii, în faţa Palatului Cotroceni poate fi considerată catastrofă. Adică, de ce să se bată minerii, care au doar lanterne, sau pensionarii, că nu poţi să dai cu tuse în jandarmi, mai bine se bat ei între ei. Doi se bat, şi-al treilea câştigă. Suntem o Fabrică plină de interpreţi, şi dacă nu vrem catastrofă, îi spune război, şi tot aia iese.

Crin Antonescu iese în stradă pe 7 octombrie, cu un portavoce dublu, şi cu o teacă de cuţit la brâu. Prin urmare, va câştiga un număr de voturi, şi va pierde un alt număr (al celor care cred că bătălia e între Băsescu şi Antonescu ăla care vroia să gazeze ţiganii)

Personalul angajat de la Palatul Cotroceni se cacă în băştile şerifilor, aducând un plus de inteligenţă acestor proverbiale personaje.

Poliţiştii pun la cale la cafea un program de gherilă, oprindu-l pe Băsescu la toate intersecţiile, şi amendându-l la greu. Pariez că nu poartă centură.

Banc pe temă:
Un copil stătea pe plajă, jucându-se cu nisipul. Un şerif îl întreabă ce face. Un poliţist. Da? Şi cum faci tu un poliţist? Din apă, nisip, şi căcat. Bătaie, pulane, toc de pistol în cap, plânsete, etc... Mâine zi, coilul burduşit făcea din nou jucărele din nisip. Acelaşi şerif, aceeaşi întrebare. Un pompier. Da? Şi cum faci tu un pompier? Din apă şi nisip. Păi şi căcat nu pui? Nu, că iese poliţist.